lyzovani.cz | za sněhem na serveru www.lyzovani.cz

Darujte to nejlepší, co lze na lyžích zažít

Vlastní vyhledávání
reklama

Darujte to nejlepší, co lze na lyžích zažít

datum | 6.12.2016

Nevíte, čím potěšit svého blízkého, vášnivého lyžaře či lyžařku? Co takhle místo sázky na jistotu v podobě lyžařských brýlí nebo bundy investovat do zážitku, ze kterého si vaši milovaní sednou na zadek? Samozřejmě do sněhu, jak jinak.

Fičet na sjezdovkách po dokonalém manšestru, ozářeném ranním sluncem, je samozřejmě sám o sobě velký požitek. Ale proč si „normální“ lyžování alespoň občas nezpestřit něčím zvláštním? Vybrali jsme pro vás pár tipů na dárky, které si vaši blízcí mohou rozbalit rovnou na horách. A kdoví, možná se nakonec rozhodnete obdarovat i sami sebe. Ať tak nebo tak, užijte si to!

V zimě se na sněhu dají podniknout mraky věcí – stavět iglú, řídit psí spřežení, projít se na sněžnicích, svézt se na rolbě, absolvovat lavinový kurz. Následující zážitky se ale bezprostředně týkají lyží a lyžování. Je pravda, že některé nejsou zrovna levné, ale není snad pocit volnosti a požitku s nimi spojený k nezaplacení? Navíc co utratíte za dárek, můžete ušetřit za vybavení, které si stačí půjčit (viz info na závěr).

Vrtulník jako dokonalá lanovka


Nasednete do helikoptéry, která vás vysadí na horském vrcholu. Připnete si lyže, odrazíte se a zanoříte se do závoje bílého prašanu. Nikde ani živáčka, jen vy a adrenalin v žilách. Zemí heliskiingu zaslíbenou je Kanada, ale milovníci lyžování s vrtulníkem po boku, jinak zkušení lyžaři v dobré kondici, si přijdou na své i v Evropě nebo ve střední Asii.
Gruzie
Chcete-li zakusit lyžování v Asii, vyrazte na týdenní zájezd do Gruzie. Lyžuje se tu od listopadu do března, nicméně pro heliskiing jsou tu nejlepší podmínky koncem února. A ideálním výchozím bodem je středisko Gudauri. Cena jednoho dne s heliskiingem je 17 tisíc korun, přičemž částka zahrnuje tři sjezdy a výlety. Je jen na vás, kolik takto strávených dní dopřejete.
Cena: od 39 500 Kč
Kde lze koupit: www.esotravel.cz
Laponsko
Čtyři dny heliskiingu v Laponsku, 200 kilometrů za polárním kruhem – kdo by odolal? Navíc v době, kdy s jarem odchází tma a přichází polární den s půlnočním sluncem. Budete lyžovat v oblasti, která odpovídá velikostí přibližně polovině rozlohy všech rakouských skiareálů a kde nejvyšší vrcholy dosahují výšky 2100 m. Výchozím bodem a základnou pro heliski výlety jsou severská městečka Riksgränsen a Björkliden.
Cena: od 81 400 Kč
Kde lze koupit: www.adventura.cz

Svezte se s drakem

Snowkiting zaujal spoustu lyžařů i snowboardistů, takže je možná načase, abyste ho také vyzkoušeli. Je velmi populární v zemích s rozlehlými polárními pláněmi (Kanada, skandinávské země) a horskými terény (Francie, Švýcarsko). A ani Česká republika díky příznivým větrným podmínkám nezaostává. Ať už jste milovník přírody nebo lovec adrenalinu, snowkiting vám učaruje, protože můžete jezdit z kopce, do kopce i po rovině. K opojnému pocitu volnosti stačí sníh, kite (drak) a trocha větru.

Česká republika

Pokud preferujete krásy domácí krajiny, nechť Ježíšek zakoupí dárkový poukaz u české školy. Vybrat ho pak lze prakticky kterýkoliv víkend v sezóně a na mnoha místech (Boží Dar, Vysočina, Oderské Vrchy, Vysoké Tatry, Krkonoše). V ceně je zapůjčení kite vybavení, takže potřebujete jen vlastní lyže nebo snowboard a lyžařské oblečení.
Cena: 1790 Kč (jednodenní kurz pro začátečníka)
Kde lze koupit: www.kite-skola.cz

Německo, Švýcarsko, Itálie, Rakousko
Máte-li chuť užít si 12hodinový základní kurz snowkitingu za hranicemi, v kulisách velehor, můžete si vybrat krajinu podle svého vkusu i vzdálenosti. Drak vás povozí v Garmisch-Partenkirchen, St. Moritz nebo Zell am See, stejně jako třeba v Seiser Alm.
Cena: od 169 eur
Kde lze koupit: www.meventi.de/eventgroup-568-Snowkiten.html

Za svitu měsíce

Chcete se svézt z kopce a zablbnout si při tom? Spolehlivým vozítkem, které vás přepraví zpátky do dětství, jsou sáně. Jestli jste jako děti nezkoušeli sáňkovat za tmy, zkuste to teď.

Černá hora (ČR)
Dopřejte si zpestření celodenního lyžování a poslední lanovkou vyjeďte na Černou horu, kde vás bude čekat skoro čtyřkilometrový sjezd zpátky do údolí. V ceně je zahrnuta jízdenka, zapůjčení saní a čelovky a také doprovod instruktora lyžařské školy.
Cena: 350 Kč (děti bez nároku na vlastní sáně 200 Kč)
Kde lze objednat: na tel. 777 071 065 nebo 777 070 991

Tyrolsko (okolí Innsbrucku)
Třídenní romantická dovolená pro dva, během níž si užijete nočního života – jen jinak, než byste mysleli. Místo návštěvy baru vás první večer čeká sjezd devítikilometrové osvětlené sjezdovky, ten další pak sednete na sáňky. Po nočních výsadcích vás bude čekat bohaté čtyřchodové menu.
Cena (pro dvě osoby): 399,90 eur
Kde lze objednat: www.jochen-schweizer.de/on/demandware.store/Sites-JSShop-Site/default/Product-Show?pid=winter-kurzurlaub&src=affilinet&ref=489834&affmt=2&affmn=21#tabMap

Na svahu se superstar

Tak tohle je zaručeně zážitek na celý život, protože kdo ve vašem okolí se může pochlubit, že lyžoval po boku olympijského vítěze nebo nejúspěšnějšího jamajského sjezdaře?

Leogang (Rakousko)
Nabízí se vám jedinečná příležitost zalyžovat si s lyžařskou legendou, Markem Girardellim, pětinásobným vítězem Světového poháru a majitelem dvou olympijských stříbrných medailí. V předvečer tréninku s Markem povečeříte, další den ráno vás čeká společný zahřívací trénink a potom až do čtyř odpoledne volné lyžování, kdy vám Marc bude k dispozici radou i pomocí. Vypsaný je jediný termín – 20. února 2017
Cena: 580, 90 eur
Kde lze koupit: www.jochen-schweizer.de/erlebnis-klub/Carven_mit_Marc_Girardelli,default,pd.html

St. Moritz (Švýcarsko)
Staňte se na jeden den členem týmu Jamajky na FIS Světového poháru v St. Moritzu. Seznámíte se s Michaelem Williamsem, nejúspěšnějším lyžařským závodníkem tohoto malého ostrovního státu, a nahlédnete do zákulisí profesionálního lyžování. Po společné snídani se zahřejte v rámci tréninku s karibskými sportovci. Vypsány jsou termíny 16. a 18. února 2017.
Cena: 589, 90 eur
Kde lze koupit: https://www.jochen-schweizer.de/erlebnis-klub/ski-weltcup-st-moritz,default,pd.html

Nejlepší čas na lyžařský výcvik? Léto!

Neuss (Německo)
Ať je léto nebo zima na blátě, v lyžařské hale Jever Fun je zasněžená sjezdovka vždy k dispozici. Na ploše 22 tisíc čtverečních metrů se snadno směstnají snowboardisté, sjezdaři i skokani na lyžích. Samozřejmě se tu pořádají lyžařské kurzy pod vedením zkušených instruktorů. Můžete darovat voucher na kurz, anebo si případně vybrat z nabídky podle svého a zarezervovat na www.allrounder.de.
Cena: 99 eur
Kde lze koupit: www.geschenkidee.de/skikurs-neuss.html

Milovice (ČR)
Skiaréna Milovice je první lyžařský a snowboardový trenažér u nás. Zalyžují si tu začátečníci, pokročilí i profíci (konečně vždy je co zlepšovat, že), a to vždy za přítomnosti instruktora. Můžete se tu plně soustředit na broušení stylu, aniž byste se přitom museli vyrovnávat s nečekanými změnami terénu, vlivy počasí nebo nedostatkem sněhu.
Cena: od 350 Kč za hodinu
Kde lze koupit: www.skiarena-milovice.cz

Vyrobte si vlastní lyže

Mondsee (Rakousko)
Chcete být na svahu nepřehlédnutelní? Vytvořte si za dva a půl dne vlastní model lyží (nepřipadáte-li si na to dost zruční, organizátoři ujišťují, že kurz je vhodný i pro majitele obou rukou levých). Dozvíte se základní informace o vhodných materiálech (dřevo, plasty, ocel a epoxidových pryskyřicích) a také správný postup. Na konci kurzu budete držet v rukou vlastnoručně vyrobený a plně funkční pár sjezdových lyží. A v nabídce je i kurz na výrobu freeridových lyží.
Cena: 828 eur (včetně materiálu)
Kde lze objednat: www.jollydays.at/skibau-workshop-mondsee.html


Proč investovat raději do zážitku než do nového vybavení

Zvažujete-li, zda si koupit nové lyžařské vybavení, nebo (si) dopřát raději nějaký zážitek na lyžích, dobrá zpráva je, že se nemusíte rozhodovat buď-anebo, stačí zajít si pro vybavení do půjčovny a pak už si jen užívat.

„Kvalitní tuzemské půjčovny už dnes nabízejí výstroj, za kterou se nemusíte stydět ani při lyžování po boku Marka Girardelliho,“ říká Petr Křivánek, manažer sítě prodejen a půjčoven Happy Sport.Výpůjčení lyžařské výstroje vás vyjde podstatně levněji. Například za celosezónní zapůjčení nejlepšího pětihvězdičkového top modelu lyží (a samozřejmě bot a helmy) u nás zaplatíte jen 4090 korun – samozřejmě včetně bot a helmy. Čtyřhvězdičkový set zahrnující lyže pro pokročilé až experty vás přijde o tisíc korun levněji. Už jen pořízení nových lyží by vás vyšlo několikanásobně dráž.“

A pak jsou tu i další výhody: nemusíte se starat o servis ani řešit, kam uskladníte věci po sezóně, po příjezdu na hory se pak nemusíte zdržovat hledáním a návštěvou místní půjčovny.

aktuální ověřený volný zájezd / pobyt
vybíráme z článků o lyžování

Bolest nohou z velké části souvisí s velikostí boty: buď máte lyžařské boty moc malé (v tom případě jste závodník), nebo naopak moc velké. Druhá varianta je častější. Dalším důvodem je přetížení chodidla v tvrdé lyžařské botě, čemuž se dá předejít vhodně zvolenou sportovní ortopedicky tvarovanou vložkou, která nohu podepře více informací

Běh na lyžích zimní zasněženou krajinou rakouského Štýrska je skutečnou idylou. Zatímco se vydáváte na běžkařskou trasu, vaše duše se zotavuje. Běžecké lyžování samozřejmě přináší řadu výhod i pro tělo. více informací

reklama


z naší nabídky

Sněhový i-Servis SKIVO Sněhový i-Servis SKIVO
Praktické rady jak správně připravit lyže, běžky, SNB ... více informacívíce informací
lyžařské zprávičky   více zprávvíce informací

Kvůli silnému větru se dnes kvalifikace MS v letech skákat nebudevíce informací
25.1.2024 | Kvůli nepřízni počasí se dnes neuskuteční kvalifikace mistrovství světa v letech ...

Němec Strasser vyhrál noční slalom ve Schladminguvíce informací
24.1.2024 | Německý lyžař Linus Strasser vyhrál noční slalom Světového poháru ve Schladmingu ...

Bude Ledecká závodit? Zdravotní problémy se opět zhoršily, jela na vyšetření plicvíce informací
24.1.2024 | Užívá si, že po roční pauze opět může závodit, ale není to pro Ester Ledeckou po ...

kalendář akcí   více akcívíce informací

reklama



© 2000 - 2020 - Lyžování.cz | Kontakt & Ochrana osobních údajů |