lyzovani.cz | za sněhem na serveru www.lyzovani.cz

Klíny - nová čtyřsedačka a více sjezdovek

Vlastní vyhledávání
reklama

Klíny - nová čtyřsedačka a více sjezdovek

datum | 4.1.2013

Sport areál Klíny, u jehož zrodu v padesátých letech stál Kurt Hennrich, úspěšný olympionik z Cortiny d' Amprezzo, prošel v létě 2012 rozsáhlou modernizací, která jej řadí mezi nejlépe vybavená střediska u nás.

Klíny jsou rodinné středisko ve východní části Krušných hor, vzdálené pouhých 6 km od Litvínova a 95 km z Prahy. V zimní sezóně 2012/13 nabídne návštěvníkům čtyři rozšířené, prodloužené a 100% technicky zasněžované sjezdovky lehké a střední obtížnosti, novou čtyřsedačkovou lanovku Doppelmayr s nástupním kobercem a tři zmodernizované lyžařské vleky. Velkou atrakcí bude i osvětlený snowpark s nově vybudovaným Big Airem, největším v ČR. V areálu nechybí půjčovna a servis lyží, snowboardů a běžek, lyžařská a snowboardová škola a samozřejmě občerstvení nebo veřejné toalety. Zbrusu nová je i sportovní hala s horolezeckou stěnou. Součástí areálu je Chata Emeran II a Hotel*** Emeran s výbornou restaurací, finskou saunou, whirlpoolem, fitness centrem a nabídkou masáží. Parkuje se na čtyřech bezplatných parkovištích s celkovou kapacitou 400 osobních automobilů.


Klíny

Zřejmě jako první areál v Česku zavede 10hodinovou multičasovou jízdenku, která zvýší flexibilitu a ušetří čas i peníze návštěvníků. Při každé delší pauze se odpočet času zastaví až do doby, než lyžař opět projede odbavovacím místem. Kartu s tímto tarifem lze postupně využít ve více dnech sezóny.


Sport areál Klíny udržuje i 55 km značených lyžařských běžeckých tratí. Tyto tratě jsou součástí Krušnohorské bílé stopy (250 km tratí od Lesné po Telnici), která navazuje na desítky kilometrů běžeckých tratí v sousedním Německu. Sport areál Klíny denně informuje běžkaře o úpravě stop na svých webových stránkách, na stránkách Krušnohorské bílé stopy a nově i na Facebooku.


Klíny jsou v provozu celý rok. V letním období můžete využít i venkovní horolezeckou stěnu, tenisový kurt, minigolf, dětské hřiště, trampolínu, horské koloběžky, Nordic Walking či downhillové cyklistické tratě podél sjezdovek. V létě mohou Krušné hory nabídnout kromě úkrytu před vedry panujícími v nížinách hlavně perfektní podmínky pro cyklistiku a pěší výlety.


Klíny


Novinky 2012/2013
- nová čtyřsedačková lanovka Doppelmayr s nástupním pásem
- rozšířené a prodloužené sjezdovky
- nový odbavovací systém AXESS pro čipové karty
- rozšířené technické zasněžování pokrývající 100% plochy sjezdovek s automatickým řízením od firmy Snowstar
- nové osvětlení sjezdovky Centrální
- nový snowpark s unikátním Big Airem a s osvětlením, který navrhli reprezentanti ČR v akrobatickém lyžování Roman Dalecký a ve snowboardingu Honza Nečas
- zmodernizované lyžařské vleky
- nová sportovní hala s horolezeckou stěnou
- multičasová jízdenka, která zvýší flexibilitu a šetří čas i peníze klienta. Při každé delší pauze se odpočet času zastaví do doby, než lyžař opět projede odbavovacím místem. Kartu s tímto tarifem lze rozložit do více dnů sezóny.
- nové parkoviště pro běžkaře na Mračném vrchu
- parkování na všech parkovištích areálu zdarma
- nové webovky

| SNOW – časopis pro lyžování, snowboarding, skialpinismus
aktuální ověřený volný zájezd / pobyt
vybíráme z článků o lyžování

Běh na lyžích zimní zasněženou krajinou rakouského Štýrska je skutečnou idylou. Zatímco se vydáváte na běžkařskou trasu, vaše duše se zotavuje. Běžecké lyžování samozřejmě přináší řadu výhod i pro tělo. více informací

Bolest nohou z velké části souvisí s velikostí boty: buď máte lyžařské boty moc malé (v tom případě jste závodník), nebo naopak moc velké. Druhá varianta je častější. Dalším důvodem je přetížení chodidla v tvrdé lyžařské botě, čemuž se dá předejít vhodně zvolenou sportovní ortopedicky tvarovanou vložkou, která nohu podepře více informací

reklama


z naší nabídky

Sněhový i-Servis SKIVO Sněhový i-Servis SKIVO
Praktické rady jak správně připravit lyže, běžky, SNB ... více informacívíce informací
lyžařské zprávičky   více zprávvíce informací

Kvůli silnému větru se dnes kvalifikace MS v letech skákat nebudevíce informací
25.1.2024 | Kvůli nepřízni počasí se dnes neuskuteční kvalifikace mistrovství světa v letech ...

Němec Strasser vyhrál noční slalom ve Schladminguvíce informací
24.1.2024 | Německý lyžař Linus Strasser vyhrál noční slalom Světového poháru ve Schladmingu ...

Bude Ledecká závodit? Zdravotní problémy se opět zhoršily, jela na vyšetření plicvíce informací
24.1.2024 | Užívá si, že po roční pauze opět může závodit, ale není to pro Ester Ledeckou po ...

kalendář akcí   více akcívíce informací

reklama



© 2000 - 2020 - Lyžování.cz | Kontakt & Ochrana osobních údajů |