lyzovani.cz | za sněhem na serveru www.lyzovani.cz

Dolní Morava - Běh do oblak

Vlastní vyhledávání
reklama

Běh do oblak

Toužíte zmizet z předvánočního šílení nákupů, úklidů a minimálně přecpaných měst? Poběžte s námi až do mraků. V sobotu 10. 12. ve 12.10. Ve stále nedotčeném horském prostředí Dolní Moravy pod Králickým Sněžníkem se poběží až na novou Stezku v oblacích, která se loni tímto během otevírala.

Můžete až na její vrchol doběhnout mezi prvními návštěvníky. "Je to moc příjemné místo, kde jsme už třikrát našli zázemí pro náš trailový pohár. A taky příznivý termín, jak se vydat do přírody, do zajímavého terénu," říká Martin Dvořák, šéf pořadatelského týmu.

Trať Běhu do oblak měří 2 500 metrů od hotelu Vista až na vrchol Stezky v oblacích, převýšení činí 430 metrů. Běžci dostanou nahoře oblečení, mohou se pokochat výhledy, dokonce i sjet po toboganu a dolů už sejít klidným krokem. "Předpovědi počasí ještě nemáme, ale detaily tratě upravíme podle ní," dodává Dvořák.

Stezka v oblacích dorostla v posledním roce poblíž chaty Slaměnka nedaleko horní stanice lanovky Sněžník ve výšce 1 116 metrů. Kdo běžel STRC, mohl při výběhu na hřeben vnímat ruch stavebních jeřábů… Podle návrhu architekta Zdeňka Fránka, děkana FUA TU v Liberci, se vypíná do 55 metrů. Dřevěná cesta poskytne pohodlí i kočárkům nebo vozíčkářům, tobogan sviští po dráze dlouhé 101 metrů! A vidět jsou odtud i Krkonoše na straně jedné a Jeseníky na druhé, nebo malebné údolí řeky Moravy.

Zúčastní se hvězdy v čele s Robertem Krupičkou, běžci z okolí, ale i z daleka. Hotel Vista (http://www.hotel-dolnimorava.cz/) připravil pro všechny mimořádné ceny víkendových pobytů se skvělým wellness zázemím. Výsledky se vyhlašují ve čtyřech kategoriích, do a nad 40 let, muži a ženy. Registrace už byla spuštěna na linku: https://www.sportt.cz/register/405.

Akce se koná | 10.12.2016

Kalendář akcí ve středisku - Dolní Morava

Podrobné informace o středisku | Dolní Morava

aktuální ověřený volný zájezd / pobyt
vybíráme z článků o lyžování

Bolest nohou z velké části souvisí s velikostí boty: buď máte lyžařské boty moc malé (v tom případě jste závodník), nebo naopak moc velké. Druhá varianta je častější. Dalším důvodem je přetížení chodidla v tvrdé lyžařské botě, čemuž se dá předejít vhodně zvolenou sportovní ortopedicky tvarovanou vložkou, která nohu podepře více informací

Běh na lyžích zimní zasněženou krajinou rakouského Štýrska je skutečnou idylou. Zatímco se vydáváte na běžkařskou trasu, vaše duše se zotavuje. Běžecké lyžování samozřejmě přináší řadu výhod i pro tělo. více informací

reklama


z naší nabídky

Sněhový i-Servis SKIVO Sněhový i-Servis SKIVO
Praktické rady jak správně připravit lyže, běžky, SNB ... více informacívíce informací
lyžařské zprávičky   více zprávvíce informací

Kvůli silnému větru se dnes kvalifikace MS v letech skákat nebudevíce informací
25.1.2024 | Kvůli nepřízni počasí se dnes neuskuteční kvalifikace mistrovství světa v letech ...

Němec Strasser vyhrál noční slalom ve Schladminguvíce informací
24.1.2024 | Německý lyžař Linus Strasser vyhrál noční slalom Světového poháru ve Schladmingu ...

Bude Ledecká závodit? Zdravotní problémy se opět zhoršily, jela na vyšetření plicvíce informací
24.1.2024 | Užívá si, že po roční pauze opět může závodit, ale není to pro Ester Ledeckou po ...

kalendář akcí   více akcívíce informací

reklama



© 2000 - 2020 - Lyžování.cz | Kontakt & Ochrana osobních údajů |