Keyvisual Winter 23, © Josef Wittibschlager

Aktivní zima v Dolním Rakousku

Když den začíná na sněhu a končí v příjemném teple horské chaty, pak je to znamení příchodu zimy do Dolního Rakouska.

První sníh rozzáří nejen dětské oči. Jakmile začnou padat z nebe první sněhové vločky, jsme již připraveni na startovním poli. Ze sklepa se vyndají lyže, vyzkouší se lyžařské kalhoty, jestli dobře sedí i letos, a prověří se sněhová zpravodajství.

Sjíždět při východu slunce sjezdovky jako první, anebo inhalovat na běžkařských tratích svěží horský vzduch anebo si ohřívat palčáky na teplé lavici u kamen - s chatovou romantikou včetně. Ticho v zimní krajině jen občas přeruší praskavý zvuk sněžnic, když stoupáte pohodlně krok za krokem do kopce kolem stromů pokrytých sněhem. Pro všechny, kteří se vzdali alpského lyžování, jsme vypátrali perfektní zimní turistické stezky. Kdo se hodně pohybuje, potřebuje také energii. A kdo vám ji dodá rychleji, než neskutečně dobré makové nudle, které určitě neuvaří nikde jinde tak skvěle, jako ve Waldviertelu.

Zimní tajemství v Dolním Rakousku neleží schovaná pod silnou sněhovou přikrývkou. Těšte se na objevování.

 

Co dělat v zimě v Dolním Rakousku?

Lyžování, běžky, sáňky, sněžnice, výlet do města nebo spíše zimní turistika se zvířecím společníkem?

Ať už se jedná o rodiny s dětmi, milovníky zimních sportů, objevitele zasněžené krajiny nebo milovníky wellness - Dolní Rakousko nabízí během zimní dovolené rozmanité zážitky.

Zimní dovolená v Dolním Rakousku zahrnuje nejen klasické zimní sporty, jako je lyžování, snowboarding nebo běžecké lyžování, ale nabízí také výjimečné chvíle odpočinku a pohody. Při plánování zimní dovolené s dětmi by na seznamu neměla chybět zábavná turistika s přítulnými zvířaty, jako jsou alpaky, oslíci nebo lamy, protože tak se dětem rozzáří oči i při teplotách pod nulou. Milovníci horských sportů si užijí lyžování, snowboarding, běžecké lyžování a skialpinismus v nejkrásnějších lyžařských střediscích Dolního Rakouska - včetně pobytů v útulných lyžařských chatách. Střechy pokryté sněhem, úzké zasněžené uličky, vůně kulinářských zimních specialit a kulturní poznávání oblíbených památek - cestovatelé se ztratí v zimní atmosféře nejkrásnějších dolnorakouských měst. Nebo dáváte přednost romantické a klidné dovolené ve dvou? Během wellness pobytu v Dolním Rakousku můžete zažít příjemný zimní klid. 

Zima promění Dolní Rakousko ve sněhově bílý ráj

Skialpinismus v Mostviertelu, © Gerald Demolsky

Skialpinismus

Číst dále
Běžkování, © Niederösterreich Werbung, Kathrin Baumann

Běh na lyžích

Číst dále
Zábava na sněhu pro malé i velké, © Gerald Demolsky

Zimní tipy pro rodinu

Číst dále
Zimní vandrování, © sommertage.com

Zimní turistika

Číst dále
Výlet na snežnicích na Raxu, © Tereza Bokrová

Turistika na sněžnicích

Číst dále
Sáňkování v Lackenhof-Ötscheru , © Gerald Demolsky

Sáňkování

Číst dále
Turistika s alpakami, Waldviertel, © Waldviertel Tourismus/sommertage.com

Zima mimo sjezdovky

Číst dále