lyzovani.cz | za sněhem na serveru www.lyzovani.cz

6 nejlepších alpských středisek, kde si zalyžujete vy i vaše děti

Vlastní vyhledávání
reklama

6 nejlepších alpských středisek, kde si zalyžujete vy i vaše děti

datum | 7.12.2017

Najít v Alpách středisko přívětivé k dětem není nic složitého. Jednotlivé areály se dnes spíše již předhánějí, které nabídne víc dětských školek, hřišť a dalších služeb. My jsme se ale zaměřili na výběr těch letovisek, která mají co nabídnout i rodičům. Přečtěte si tipy na nejlepší rodinná rakouská i italská lyžařská střediska, včetně doporučení na ideální cestovní pojištění.

Serfaus Fiss Ladis
Nejvzdálenější areál z našeho výběru, sestávající z městeček Serfaus, Fiss a Ladis, nabízí přes tuto svou první nevýhodu mnohé bonusy. Jedním z nich je i to, že doposud není mezi turisty tolik známý, nabízí proto možná o něco autentičtější lyžařský zážitek.

Areál čítá 162 kilometrů rozlehlých sjezdovek, které jsou ideální pro výuku dětských lyžařů i snowboardistů, ale také pro jejich rodiče, které si chtějí užít širokého carvingu. Většina lanovek je sedačkových a vyhřívaných, takže nabízí komfort i v případě méně vlídného počasí. Mezi sjezdovkami jsou pravidelně rozmístěné občerstvovací stanice, není tedy problém si odpočinout, kdekoli vás přepadne únava.

Flachau
Jedno z nejoblíbenějších středisek se od letoška propojuje se sousedními vesnicemi a vzniká tak jednolitý areál Snow Space Salzburg, nabízející bezkonkurenčně rozsáhlý výběr ubytování i apres ski.
Areál ze svých 120 kilometrů sjezdovek vyhradil 30 začátečníkům a malým lyžařům, provozuje mnoho dětských lyžařských školiček a pořádá nejrůznější akce pro děti, odpočinou si zde tak všichni. Mimo jiné okolí vybízí také k výletům na sněžnicích nebo na běžkách a vyzkoušet si zde můžete i zimní atrakci snowtubing.

Nassfeld

Rakouské lyžařské letovisko Nassfeld bývá často upřednostňováno kvůli počtu slunečních dní, kterých má více než ostatní rakouské areály, jež jsou severněji umístěné. Navíc nabízí 3 bezpečné cvičné areály pro děti a sjezdy na čas, které bývají oblíbenou atrakcí napříč všemi věkovými kategoriemi. Vlastní jízdu pak po zadání údajů ze své permanentky můžete zhlédnout online.

Středisko čítá 110 kilometrů sjezdovek, rozsáhlé upravované běžkařské stopy a také nejdelší kabinkovou lanovku Millennium Express, ze které si můžete celou oblast prohlédnout.

Tip: Zejména při cestě do Rakouska nezapomeňte sjednat k cestovnímu pojištění i pojištění odpovědnosti. I malá nepozornost může vést ke srážce s rakouským lyžařem a výdajům, kterých byste se nemuseli bez této „záchranné sítě“ doplatit.

Passo Tonale
Přesouváme se do Itálie, jejímž lyžařským oblastem vévodí Passo Tonale. Zde se nachází areál AdamelloSki spojující lanovkou dvě střediska: Passo Tonale a Ponte di Legno. Díky vyšší poloze a ledovci Presena se v této lokalitě drží dlouho sníh, vyrazit na zimní dovolenou je tedy možné i mimo hlavní sezónu.

Jižní svahy v Tonale nabízí bezpečné modré a červené sjezdovky se sedačkovými lanovkami, vhodné pro výuku i klidnější, relaxační sjíždění s občasnými zastávkami na pravou italskou horkou čokoládu nebo drink bombardino. Naproti tomu Presena nabízí adrenalinovější zážitek náročných černých sjezdovek, které sahají až do výšky 3 000 metrů nad mořem.

Livigno
V bezcelní zóně mezi Itálií a Švýcarskem se nachází místo vzniku slavného bombardina - Livigno. Kromě lyžování sem tedy zimní turisté míří také za výhodnými nákupy. Destinace disponuje dlouhotrvající sněhovou pokrývkou, velkým výběrem cvičných svahů pro začátečníky, ale také kvalitními freeride svahy.

V týdnech 27. 1. – 3. 2. a 17. – 24. 3. zde navíc platí speciální nabídka pro děti – skipas zdarma až do 12 let, namísto běžných 8 let. V areálu je také bazénový a wellness komplex Aqua Granda, kam můžete s minimálně šestidenním skipasem Livigno na 1 hodinu zdarma.

Val di Fiemme
Oblíbené středisko v italských Dolomitech nabízí velmi pestrý lyžařský terén čítající celkem 5 areálů, kde si každý najde něco pro sebe. Pokud chcete ovšem objevovat, auto je zde nutností, protože jednotlivé lokality nejsou propojené lanovkami.

Ve Val di Fiemme se budete cítit tak trochu jako doma. Ve většině restaurací narazíte na příjemný personál snažící se prohodit s vámi pár slov v češtině a ani s jídelními lístky a informačními tabulemi nebudete mít díky českému překladu jazykový problém. Svahy jsou zde dostatečně rozsáhlé, s velkým poměrem modrých a červených sjezdovek. Skvělý černý sjezd si pak užijete na šestikilometrové Olympii v Alpe Cermis nebo na severních svazích v Alpe Lusia.

Tipy na závěr
Během dovolené nepodceňujte rizika, která jsou s ní spojená. Sjednejte si komplexní pojištění na hory, které vám pokryje náklady v případě nenadálých událostí. Není třeba kvůli tomu chodit daleko a trávit dlouhý čas ve frontách. Stačí zajít na online kalkulačku cestovního pojištění, která vám přehledně seřadí všechny nabídky a vy si vyberete tu, která je pro vaši cestu nejvhodnější. U ČSOB pojištění získáte navíc výraznou slevu při pojištění celé rodiny.

aktuální ověřený volný zájezd / pobyt
vybíráme z článků o lyžování

Běh na lyžích zimní zasněženou krajinou rakouského Štýrska je skutečnou idylou. Zatímco se vydáváte na běžkařskou trasu, vaše duše se zotavuje. Běžecké lyžování samozřejmě přináší řadu výhod i pro tělo. více informací

Bolest nohou z velké části souvisí s velikostí boty: buď máte lyžařské boty moc malé (v tom případě jste závodník), nebo naopak moc velké. Druhá varianta je častější. Dalším důvodem je přetížení chodidla v tvrdé lyžařské botě, čemuž se dá předejít vhodně zvolenou sportovní ortopedicky tvarovanou vložkou, která nohu podepře více informací

reklama


z naší nabídky

Sněhový i-Servis SKIVO Sněhový i-Servis SKIVO
Praktické rady jak správně připravit lyže, běžky, SNB ... více informacívíce informací
lyžařské zprávičky   více zprávvíce informací

Kvůli silnému větru se dnes kvalifikace MS v letech skákat nebudevíce informací
25.1.2024 | Kvůli nepřízni počasí se dnes neuskuteční kvalifikace mistrovství světa v letech ...

Němec Strasser vyhrál noční slalom ve Schladminguvíce informací
24.1.2024 | Německý lyžař Linus Strasser vyhrál noční slalom Světového poháru ve Schladmingu ...

Bude Ledecká závodit? Zdravotní problémy se opět zhoršily, jela na vyšetření plicvíce informací
24.1.2024 | Užívá si, že po roční pauze opět může závodit, ale není to pro Ester Ledeckou po ...

kalendář akcí   více akcívíce informací

reklama



© 2000 - 2020 - Lyžování.cz | Kontakt & Ochrana osobních údajů |