lyzovani.cz | za sněhem na serveru www.lyzovani.cz

Lyžařské boty na míru rodinné firmy Strolz aneb konec otlačeninám na sjezdovce

Vlastní vyhledávání
reklama

Lyžařské boty na míru rodinné firmy Strolz aneb konec otlačeninám na sjezdovce

datum | 16.1.2018

Lyžařské boty na míru rodinné firmy Strolz aneb konec otlačeninám na sjezdovce

První páry bot na míru, dnes legendární značky Strolz, se objevily téměř již před 100 lety, kdy švec Ambros Strolz v rakouském Arlbergu zhotovil několikery lyžáky pro sportovní lyžařské nadšence. Mezi Rakušany, jakožto milovníky lyžování, se jméno Strolz proslavilo velmi rychle. Syn ševce, Martin Strolz, který se stal profesionálním lyžařským šampionem, převzal s hrdostí rodinné řemeslo a obohatil výrobu cennými vědomostmi z ortopedie. V současnosti je hlavou malé rodinné firmy a obchodu v Lechu Hannes Strolz syn Martina Strolze. Po dlouhé cestě bohaté na inovace, si tak můžete nechat zhotovit lyžařské boty na míru, při jejichž výrobě se věrně čerpá z původní filozofie rodinného podniku předávané z generace na generaci: kvalita, pečlivé zhotovení, maximální individualizace a nadčasový design.


Správně padnoucí lyžáky jsou důležitější, nežli samotné lyže

Když vás bota někde tlačí, nemůžete lyžovat tak, jak byste chtěli.  Ve volnější botě vám na druhou stranu noha plave, a nepodaří se vám kvalitní oblouk jakbysmet. Přílišná tuhost bot je jedním z dalších problémů, jenž může při výběru nastat. Když ale vyberete správnou velikost a tuhost, stále to má jeden velký háček: velikost nohy může být sice stejná, nenajdete však žádné dva lyžaře s identickým tvarem nohy. A přesně to je ta příčina, proč po celodenním lyžování sundáváte boty s pocitem úlevy a nadcházející den je nazouváte s bolestným výrazem. Nemluvě o tom, že mnozí lyžaři mají vysoký nárt, širší lýtkové svalstvo či kostní výrůstky, pro které otlačeniny z běžných lyžáků platí dvojnásob. Lyžařské boty Strolz jsou také ideálním řešením pro lyžaře s poúrazovým defektem nohy.


Gastein
Majitel Hannes Strolz při listopadové návštěvě Harfasportu


Tajemství lyžáků Strolz

Mnozí výrobci přizpůsobují lyžáky individuálním specifikům nohy, přičemž se jedná zejména o úpravy vnitřní botičky. Lyžáky na míru Strolz jsou unikátem, jelikož pro jedinou velikost boty dokáže vyrobit 186 verzí!
Pro komfort na sjezdovce se u lyžáků Strolz myslí na čtyři základní specifika: skelet, vnitřní botička, vložka, ale také na odborné znalosti tzv. „bootfittera“, jenž botu individuálně přizpůsobí zákazníkovi na základě rozhovoru. Zohledněny jsou tedy v závěru rovněž lyžařské dovednosti, ambice lyžaře/ky, čas strávený na sjezdovce, věk, fyzická kondice, hmotnost aj.


Harfasport – česká jednička ve výrobě lyžáků Strolz

Pražská speciálka Harfasport představuje díky dlouholeté spolupráci jedničku na českém trhu v oblasti zhotovení lyžařských bot na míru značky Strolz.  Pro výrobu lyžáků je potřeba dvou návštěv. Během první návštěvy vám profesionální „bootfitter“ provede veškerá potřebná měření nohou a vybere nejvhodnější model. Skelet poté zkontroluje oproti naměřeným údajům a v případě potřeby upraví jeho tvar. Při druhé návštěvě je již bota předpřipravena a probíhá finální tvarování vložky a vnitřní botičky. Po vytvarování se musí nechat boty „vytvrdnout“ minimálně dalších 10-12 hodin, než jsou připravené na lyžování. Posledním krokem vedoucím k 100% výsledku je konečné nastavení přezek po prvním lyžování.
 
Zakoupit zde můžete také dárkový poukaz na výrobu bot Strolz, a udělat tak radost vašim nejbližším.


Gastein

Vložte svůj komentář:

Přidej fotky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášeni.
Pokud ještě nejste zaregistrováni, můžete na tomto místě.

aktuální ověřený volný zájezd / pobyt
vybíráme z článků o lyžování

Běh na lyžích zimní zasněženou krajinou rakouského Štýrska je skutečnou idylou. Zatímco se vydáváte na běžkařskou trasu, vaše duše se zotavuje. Běžecké lyžování samozřejmě přináší řadu výhod i pro tělo. více informací

Bolest nohou z velké části souvisí s velikostí boty: buď máte lyžařské boty moc malé (v tom případě jste závodník), nebo naopak moc velké. Druhá varianta je častější. Dalším důvodem je přetížení chodidla v tvrdé lyžařské botě, čemuž se dá předejít vhodně zvolenou sportovní ortopedicky tvarovanou vložkou, která nohu podepře více informací

reklama


z naší nabídky

Sněhový i-Servis SKIVO Sněhový i-Servis SKIVO
Praktické rady jak správně připravit lyže, běžky, SNB ... více informacívíce informací
lyžařské zprávičky   více zprávvíce informací

Kvůli silnému větru se dnes kvalifikace MS v letech skákat nebudevíce informací
25.1.2024 | Kvůli nepřízni počasí se dnes neuskuteční kvalifikace mistrovství světa v letech ...

Němec Strasser vyhrál noční slalom ve Schladminguvíce informací
24.1.2024 | Německý lyžař Linus Strasser vyhrál noční slalom Světového poháru ve Schladmingu ...

Bude Ledecká závodit? Zdravotní problémy se opět zhoršily, jela na vyšetření plicvíce informací
24.1.2024 | Užívá si, že po roční pauze opět může závodit, ale není to pro Ester Ledeckou po ...

kalendář akcí   více akcívíce informací

reklama



© 2000 - 2020 - Lyžování.cz | Kontakt & Ochrana osobních údajů |