lyzovani.cz | za sněhem na serveru www.lyzovani.cz

Lyžování ve Francii, v Itálii nebo v Rakousku? Těmto tipům neodoláte!

Vlastní vyhledávání
reklama

Lyžování ve Francii, v Itálii nebo v Rakousku? Těmto tipům neodoláte!

datum | 13.9.2017

Objednejte si svou zimní dovolenou už teď. Ačkoliv je zde teprve konec léta, na výběr zájezdu na horách právě teď nastává ideální čas. Ještě nevíte, co budete dělat v prosinci, lednu nebo únoru? Co říkáte na lyžování ve Francii, v Itálii, v Rakousku nebo ve Švýcarsku? Právě Alpy patří mezi nejčastěji navštěvované destinace všemi milovníky zimních sportů. Protože jsou však dostatečně velké, můžete si zde užít i klid a pohodu při rodinném lyžování.

Proč se rozhodnout pro lyžování ve Francii

Francouzské lyžařské rezorty byly v Evropě budovány snad jako poslední ze všech zemí. To Francouzům umožnilo vytvořit dokonalou infrastrukturu jejich středisek. Díky tomu mají téměř všechny rezidence přímý přístup na svah a ke sjezdovkám často díky spleti různých tunelů, nadjezdů a podjezdů. Pěšky tady neuděláte ani krok.

Francouzské Alpy jsou pro nás velmi lákavé hory, které během zimních měsíců rozhodně stojí za návštěvu. Pokud milujete jízdu na lyžích nebo na snowboardu, určitě se zde nudit nebudete. Pro lyžování ve Francii doporučujeme objednat minimálně týdenní pobyt, na němž poznáte krásy francouzské krajiny i malebná zimní městečka a perfektně si odpočinete od všedních starostí a každodenních povinností.

Alpy proti českým Krkonoším, ale i oproti bližším Rakouským či Italským Alpám, nabízejí mnohem lepší lyžařské trasy, ve kterých se najdou všichni milovníci zimních sportů. Nezáleží na tom, zda s lyžováním teprve začínáte, nebo jestli již jste zkušenými lyžaři, zde si rozhodně přijdete na své. A nespornou výhodou je také vyšší nadmořská výška většiny rezortů, takže sněhové podmínky jsou opravdu skvělé a zaručené.

Mezi nejlepší Francouzské střediska patří Tři údolí v Savojských Alpách, dále oblast nazývaná Espace Killy (to jsou spojená střediska Val d´Isere a Tignes), dále Serre Chevalier, Les 2 Alpes a spousta dalších. Mezi menší, ale stále velmi kvalitní střediska patří např. Pra Loup, Alpe d´Huez, Val d´Alloz. Specialitkou je středisko La Grave, které se specializuje na volné terény bez sjezdovek.
Ve většině francouzských středisek se můžete setkat s dalšími zimními aktivitami, jako je chůze na sněžnicích, jízda na zimních skútrech, skialpinismus, paragliding, sáňkování.

Vyberte si zájezd do hor na frcime.cz

Zájezdy zaměřené na lyžování a snowboarding v zahraničí přináší portál frcime.cz, kde si můžete rovnou zarezervovat své místo. Výhodou takového zájezdu je, že nemusíte řešit dopravu, ubytování a často ani stravování. Zájezdy jsou navíc za velmi příznivou cenu, na kterou se mnohdy ani nedostanete při individuální rekreaci. Sezóna začíná již v prosinci a vy tak můžete strávit konec roku aktivně, na některé z alpských lyžařských tras. Zájezd si vyberte a objednejte včas, protože kapacity se rychle plní a za několik týdnů již nemusí být volné místa v autobuse nebo na ubytování.



Autor | frcime.cz | www.frcime.cz
aktuální ověřený volný zájezd / pobyt
vybíráme z článků o lyžování

Bolest nohou z velké části souvisí s velikostí boty: buď máte lyžařské boty moc malé (v tom případě jste závodník), nebo naopak moc velké. Druhá varianta je častější. Dalším důvodem je přetížení chodidla v tvrdé lyžařské botě, čemuž se dá předejít vhodně zvolenou sportovní ortopedicky tvarovanou vložkou, která nohu podepře více informací

Běh na lyžích zimní zasněženou krajinou rakouského Štýrska je skutečnou idylou. Zatímco se vydáváte na běžkařskou trasu, vaše duše se zotavuje. Běžecké lyžování samozřejmě přináší řadu výhod i pro tělo. více informací

reklama


z naší nabídky

Sněhový i-Servis SKIVO Sněhový i-Servis SKIVO
Praktické rady jak správně připravit lyže, běžky, SNB ... více informacívíce informací
lyžařské zprávičky   více zprávvíce informací

Kvůli silnému větru se dnes kvalifikace MS v letech skákat nebudevíce informací
25.1.2024 | Kvůli nepřízni počasí se dnes neuskuteční kvalifikace mistrovství světa v letech ...

Němec Strasser vyhrál noční slalom ve Schladminguvíce informací
24.1.2024 | Německý lyžař Linus Strasser vyhrál noční slalom Světového poháru ve Schladmingu ...

Bude Ledecká závodit? Zdravotní problémy se opět zhoršily, jela na vyšetření plicvíce informací
24.1.2024 | Užívá si, že po roční pauze opět může závodit, ale není to pro Ester Ledeckou po ...

kalendář akcí   více akcívíce informací

reklama



© 2000 - 2020 - Lyžování.cz | Kontakt & Ochrana osobních údajů |