lyzovani.cz | za sněhem na serveru www.lyzovani.cz

ELAN AMPHIBIO 18 Ti2 - Vlk v beránčím rouše

Vlastní vyhledávání
reklama

ELAN AMPHIBIO 18 Ti2 - Vlk v beránčím rouše

datum | 2.10.2019

V modelové řadě All Mountain Amphibio jsme byli tradičně zvyklí nacházet užší univerzálky vhodné zejména pro volnější carvování po sjezdovkách. Letos však do této sestavy přibyly lyže, které lze bez přehánění označit za vlka v beránčím rouše. Amphibio 18 Ti2 jsou velmi sportovní lyže vhodné zejména pro střední a dlouhé oblouky na všech svazích a za každých sněhových podmínek.

Amphibio Truline
Pevnější tam, kde je potřeba
Nejprodávanější Elany jsou už několik posledních let stavěny na technologii Amphibio, která, jak známo, unikátním způsobem kombinuje tradiční prohnutí lyže na vnitřní hraně a rocker na hraně vnější. Nejinak je tomu u nových sportovních univerzálek Amphibio 18 Ti2, ovšem úspěšný koncept Amphibio je zde rozpracován do ještě vyšší úrovně. Nová technologie Amphibio Truline hrany jakožto nejdůležitější komponent carvingových lyží vedle jejich podélného tvarování odlišuje navíc i skladbou materiálů. Amphibio Truline totiž využívá nad vnitřní hranou lyže materiály tužší, zatím co nad hranu vnější, tedy méně zatěžovanou, staví materiály měkčí a ohebnější.

Deska Fusion X
Lehčí a přesnější
Vylepšení se letos dočkal také nosník vázání Fusion. Integrovaná deska a způsob fixace vázání umožňují zcela plynulý průhyb v oblouku, což významně zvyšuje jízdní kvality sportovních lyží. Nová generace systému Fusion X je obohacena o titanal, takže je při zachování potřebné pevnosti o 30 % lehčí než starší verze, navíc má platforma pyramidovitý tvar (směrem nahoru se zužuje), což pozitivně ovlivňuje ovladatelnost lyží.

Stabilita a přesnost za všech okolností
Amphibio 18 Ti2 výtečně drží stopu a vynikají stabilitou i ve vysoké rychlosti. Excelují především ve středních a dlouhých obloucích na hraně, ale také překvapivě snadno sesouvají. Skvělou službu vám tedy udělají jak při vzrušující jízdě ve vysokém tempu, tak v krátkém oblouku ježděném tak říkajíc na styl.
„Lyžování ve vyšších rychlostech na rozmanitém terénu nikdy nebylo takovým požitkem, jako nyní se sportovními allmountainy řady Amphibio. Souhra technologie Amphibio Truline s novou deskou Fusion X vyústila ve skvělé vlastnosti těchto lyží a ve výsledku jim přinesla i řadu ocenění. Zkušeným a technicky zdatným lyžařům teď na sjezdovky nemůžu doporučit nic lepšího,“ říká Melanja Korošec, product manager odpovědný za aktuální kolekci sjezdových lyží Elan.

Amphibio 18 Ti2
krojení: 121/73/10 mm
rádius: 13.3, 14.5, 15.7, 17 m
délky: 160, 166, 172 a 178 cm
profil: AMPHIBIO
technologie: Amphibio Truline Technology, RST Sidewall, Laminated Woodcore, Dual Ti
vázání/deska: EMX 12/Fusion X

Více informací naleznete zde

Elan -Amphibio 18-ti2 fusion-x

Autor | ELAN
aktuální ověřený volný zájezd / pobyt
vybíráme z článků o lyžování

Běh na lyžích zimní zasněženou krajinou rakouského Štýrska je skutečnou idylou. Zatímco se vydáváte na běžkařskou trasu, vaše duše se zotavuje. Běžecké lyžování samozřejmě přináší řadu výhod i pro tělo. více informací

Bolest nohou z velké části souvisí s velikostí boty: buď máte lyžařské boty moc malé (v tom případě jste závodník), nebo naopak moc velké. Druhá varianta je častější. Dalším důvodem je přetížení chodidla v tvrdé lyžařské botě, čemuž se dá předejít vhodně zvolenou sportovní ortopedicky tvarovanou vložkou, která nohu podepře více informací

reklama


z naší nabídky

Sněhový i-Servis SKIVO Sněhový i-Servis SKIVO
Praktické rady jak správně připravit lyže, běžky, SNB ... více informacívíce informací
lyžařské zprávičky   více zprávvíce informací

Kvůli silnému větru se dnes kvalifikace MS v letech skákat nebudevíce informací
25.1.2024 | Kvůli nepřízni počasí se dnes neuskuteční kvalifikace mistrovství světa v letech ...

Němec Strasser vyhrál noční slalom ve Schladminguvíce informací
24.1.2024 | Německý lyžař Linus Strasser vyhrál noční slalom Světového poháru ve Schladmingu ...

Bude Ledecká závodit? Zdravotní problémy se opět zhoršily, jela na vyšetření plicvíce informací
24.1.2024 | Užívá si, že po roční pauze opět může závodit, ale není to pro Ester Ledeckou po ...

kalendář akcí   více akcívíce informací

reklama



© 2000 - 2020 - Lyžování.cz | Kontakt & Ochrana osobních údajů |