lyzovani.cz | za sněhem na serveru www.lyzovani.cz

Chystáte se do Řecka? Máme pro vás 3 tipy na zajímavá místa, kde davy turistů nepotkáte

Vlastní vyhledávání
reklama

Chystáte se do Řecka? Máme pro vás 3 tipy na zajímavá místa, kde davy turistů nepotkáte

datum | 9.5.2019

Řecko je úchvatná země s nádhernými ostrovy, krásnou přírodou, hlubokou historií, ale mnohdy i s přeplněnými památkami. Chystáte se na dovolenou do Řecka, ale rádi byste se vyhnuli zástupům turistů? Pak máme pro vás tři tipy na méně proslulá, ale stejně zajímavá místa v Řecku.


Ať se vydáte do kterékoliv řecké destinace, téměř vždy v blízkém městě naleznete odkaz na starověký původ Řecka. Země je totiž doslova poseta pozůstatky historických staveb a pamětihodností. Nemusíte se ihned vydávat do Athén, abyste viděli Akropolis či Parthenón. Každý řecký region disponuje historickými památkami. Konkrétní seznam pamětihodností ve vaší lokalitě naleznete v mapách a turistických informacích. Skvěle poslouží také cestovatelský průvodce pro Řecko.

Úchvatné nebeské kláštery Meteora
Kromě turistických proslavených řeckých památek stojí za návštěvu Monastýry Meteora poblíž města Kalambaka v Thesálii. Jedná se o soubor šesti pravoslavných klášterů, které se úchvatně tyčí na slepencových skalách. Kláštery vypadají, jako by byly na skalní vrcholy přímo posazeny. Dva kláštery Agios Stefanos a Agia Triada stále slouží mnichům a jeptiškám. Ostatní kláštery jsou přístupné veřejnosti.

Horské vrcholky Kréty
Mezi turisticky nejpopulárnější místa patří ostrovy Rhodos, Kos, Korfu, Zakynthos či ostrov Kréta. A právě Kréta je největším z řeckých ostrovů, kde se v jarních měsících naskýtá ideální příležitost pro pěší turistiku po horských vrcholech, z nichž mnohé převyšují dva tisíce metrů nad mořem. Nejvyšším vrcholem Kréty je 2 456 metrů vysoká hora Psiloritis. Sněhová pokrývka na Psiloritisu obvykle vydrží až do května. Ne nadarmo je proto podle legend považována Kréta za místo zrození boha Dia, vládce olympských bohů.

Naopak v létě si na své přijdou všichni milovníci vodních radovánek a opalování na plážích. Pro letní dovolenou v Řecku strávenou u moře je vhodné severní pobřeží, které se postupně svažuje do moře a díky tomu disponuje teplejší vodu.

Soluň, centrum vzdělanosti a kultury
Z učebnic dějepisu všichni víme, že věrozvěsti Cyril s Metodějem přišli do naší země ze Soluně. Z centra vzdělanosti a kultury. Máte-li rádi provázanost městské architektury s historií, pak ze soluňských památek budete doslova unešení. Soluňskýtá historické artefakty téměř na každém kroku. K návštěvě doporučujeme historický Soluňský přístav, Aristotelovo náměstí, rotundu sv. Jiří či kostel Agios Dimitrios. V Soluni je také rodný dům Mustafy Atatürka, reformátora, zakladatele a prvního prezidenta Turecké republiky.

Při správném výběru a načasování můžete poznat řecké památky bez návalů turistů, díky tomu si dovolenou v Řecku na maximum užijete.


aktuální ověřený volný zájezd / pobyt
vybíráme z článků o lyžování

Běh na lyžích zimní zasněženou krajinou rakouského Štýrska je skutečnou idylou. Zatímco se vydáváte na běžkařskou trasu, vaše duše se zotavuje. Běžecké lyžování samozřejmě přináší řadu výhod i pro tělo. více informací

Bolest nohou z velké části souvisí s velikostí boty: buď máte lyžařské boty moc malé (v tom případě jste závodník), nebo naopak moc velké. Druhá varianta je častější. Dalším důvodem je přetížení chodidla v tvrdé lyžařské botě, čemuž se dá předejít vhodně zvolenou sportovní ortopedicky tvarovanou vložkou, která nohu podepře více informací

reklama


z naší nabídky

Sněhový i-Servis SKIVO Sněhový i-Servis SKIVO
Praktické rady jak správně připravit lyže, běžky, SNB ... více informacívíce informací
lyžařské zprávičky   více zprávvíce informací

Kvůli silnému větru se dnes kvalifikace MS v letech skákat nebudevíce informací
25.1.2024 | Kvůli nepřízni počasí se dnes neuskuteční kvalifikace mistrovství světa v letech ...

Němec Strasser vyhrál noční slalom ve Schladminguvíce informací
24.1.2024 | Německý lyžař Linus Strasser vyhrál noční slalom Světového poháru ve Schladmingu ...

Bude Ledecká závodit? Zdravotní problémy se opět zhoršily, jela na vyšetření plicvíce informací
24.1.2024 | Užívá si, že po roční pauze opět může závodit, ale není to pro Ester Ledeckou po ...

kalendář akcí   více akcívíce informací

reklama



© 2000 - 2020 - Lyžování.cz | Kontakt & Ochrana osobních údajů |