lyzovani.cz | za sněhem na serveru www.lyzovani.cz

Hořčík dá sbohem křečím

Vlastní vyhledávání
reklama

Hořčík dá sbohem křečím

datum | 14.12.2010

Nejoblíbenější zimní sport českého národa klepe na vrátka. Čas lyžování je tady! Na hory vyráží celé rodiny na týdenní pobyty. Trénovaní sportovci i peciválové, kteří po zbytek roku své tělo nechávají zahálet, podávají vrcholové výkony na lyžařských svazích i v bílé stopě. Mnohdy si neuvědomují, že jejich tělo na takový nápor není zvyklé.


Vždyť lyžování není tak moc namáhavé, pohyb z kopce dolů přece nikoho nemůže unavit, na to není žádná fyzička vůbec potřeba,… Podobné argumenty vedou k podcenění náročnosti lyžování a naopak přecenění vlastních sil. To však může mít různé zdravotní následky. Potom dopadnete tak, že místo oblíbených apres ski aktivit, ať už je to saunování, plavání nebo návštěva hospůdky či divoké party, strávíte odpoledne a večer v posteli ve snaze rozmasírovat křeče. Abyste vůbec byli schopni další den se na lyže zase postavit.

Křeče jsou záludné a nepříjemné společnice. Nemusí s vámi nutně strávit vaši zimní dovolenou. Stačí se jen pořádně připravit. Zásadní je zlepšování fyzičky nejméně měsíc před odjezdem na hory. Ideální je k tomu jízda na rotopedu.

Hořčík? Žádná křeč! Pomocníkem k akutnímu zásahu při vzniku křečí je pak hořčík. Doplnit jej můžete konzumací špenátu, celozrnného pečiva, kakaa nebo ořechů. Jestli ale nechcete na hory vláčet kila ořechů a po večerech je louskat, existuje mnohem pohodlnější varianta. Nezapomeňte si proto s sebou přibalit balení šumivých tablet Revital Hořčík + B6 s osvěžující grepovou a citronovou příchutí.

Hořčík je skvělým prostředkem k uvolnění a relaxaci, bývá také nazýván symbolem klidu a míru v těle. Napomáhá snižovat svalové napětí a je celkově nezbytný pro fungování svalů. Včetně svalu srdečního. Uvolňuje napětí nejen fyzické, ale i psychické. Přispívá také k ukládání vápníku do kostí, čímž zvyšuje jejich pevnost a odolnost.

Přípravek Revital Hořčík + vitamin B6 je navíc výjimečný tím, že obsahuje organickou formu hořčíku – laktát hořečnatý, který je pro lidský organizmus velmi dobře využitelný a jeho vstřebatelnost je až 95%. Účinky hořčíku pak vhodně podpoří vitamin B6, který usnadňuje jeho vstřebávání a je známý také jako „vitaminy na nervy“. Je důležitý i pro imunitní systém.

Nenechte si zkazit pobyt na horách! Vsaďte na šumivý Revital Hořčík + B6. Uleví vám od křečí, pomůže vám s uvolněním a umožní vám zaslouženou relaxaci.



Autor | Vitar s.r.o. | Vitar
aktuální ověřený volný zájezd / pobyt
vybíráme z článků o lyžování

Bolest nohou z velké části souvisí s velikostí boty: buď máte lyžařské boty moc malé (v tom případě jste závodník), nebo naopak moc velké. Druhá varianta je častější. Dalším důvodem je přetížení chodidla v tvrdé lyžařské botě, čemuž se dá předejít vhodně zvolenou sportovní ortopedicky tvarovanou vložkou, která nohu podepře více informací

Běh na lyžích zimní zasněženou krajinou rakouského Štýrska je skutečnou idylou. Zatímco se vydáváte na běžkařskou trasu, vaše duše se zotavuje. Běžecké lyžování samozřejmě přináší řadu výhod i pro tělo. více informací

reklama


z naší nabídky

Sněhový i-Servis SKIVO Sněhový i-Servis SKIVO
Praktické rady jak správně připravit lyže, běžky, SNB ... více informacívíce informací
lyžařské zprávičky   více zprávvíce informací

Kvůli silnému větru se dnes kvalifikace MS v letech skákat nebudevíce informací
25.1.2024 | Kvůli nepřízni počasí se dnes neuskuteční kvalifikace mistrovství světa v letech ...

Němec Strasser vyhrál noční slalom ve Schladminguvíce informací
24.1.2024 | Německý lyžař Linus Strasser vyhrál noční slalom Světového poháru ve Schladmingu ...

Bude Ledecká závodit? Zdravotní problémy se opět zhoršily, jela na vyšetření plicvíce informací
24.1.2024 | Užívá si, že po roční pauze opět může závodit, ale není to pro Ester Ledeckou po ...

kalendář akcí   více akcívíce informací

reklama



© 2000 - 2020 - Lyžování.cz | Kontakt & Ochrana osobních údajů |