lyzovani.cz | za sněhem na serveru www.lyzovani.cz

Potěšení ve stopě

Vlastní vyhledávání
reklama

Potěšení ve stopě

datum | 11.1.2023

Běh na lyžích zimní zasněženou krajinou rakouského Štýrska je skutečnou idylou. Zatímco se vydáváte na běžkařskou trasu, vaše duše se zotavuje. Běžecké lyžování samozřejmě přináší řadu výhod i pro tělo. 


V lidském těle najdeme 656 svalů - a přibližně 600 z nich aktivně využíváme při běhu na lyžích. Tento sport tak uvádí do pohybu téměř kompletní svalstvo, a to navíc šetrným způsobem, který je ohleduplný vůči kloubům. 


Štýrsko se svými 15 běžkařskými oblastmi, oceněnými pečetí kvality běžeckých stop, nabízí ideální podmínky všem milovníkům běhu na lyžích. Toto ocenění je skutečným důkazem kvality - certifikované běžecké lyžařské trasy totiž podléhají přísným předpisům pro vybavení a bezpečnost. Můžete se tak s klidným svědomím soustředit na krásnou přírodu a vlastní běžeckou techniku. 



Copyright: Steiermark Tourismus - photo.austria.at

Za zmínku určitě stojí tři regiony z absolutní špičky rakouského běžeckého lyžování. Běžkařská oblast Ramsau am Dachstein nabízí 150 km klasických a 70 km bruslařských/sportovních tratí. Najdete zde také nejdelší ledovcovou běžeckou stopu na světě, která vás ohromí 15 kilometry nerušených výhledů na horskou scenérii Dachsteinu. 


Ti, kteří dávají přednost o něco méně náročným výzvám, volí běžecké trasy v okolí Bad Aussee a Bad Mitterndorfu. Na 160 kilometrech si tady přijde na své každý a může si vybrat tu správnou stopu podle své chuti a kondice. 


Ve východním Štýrsku pak najdete idylickou a snovou síť běžeckých tratí Jogllandloipe. Ať už jste zkušení běžkaři, nebo teprve začínáte, v St. Jakob im Walde jsou k dispozici ukázkové kurzy i půjčovny vybavení, takže běžky mohou vyzkoušet i nejmenší adepti běhu na lyžích.


A když se tělo dostatečně unaví a hlava pročistí, přichází čas na malou odměnu. Není divu, že koupel ve zdejší termální vodě dovedou nejlépe ocenit právě aktivní běžkaři.


www.steiermark.com/dovolena



Autor | www.steiermark.com | www.steiermark.com/dovolena
aktuální ověřený volný zájezd / pobyt
vybíráme z článků o lyžování

Běh na lyžích zimní zasněženou krajinou rakouského Štýrska je skutečnou idylou. Zatímco se vydáváte na běžkařskou trasu, vaše duše se zotavuje. Běžecké lyžování samozřejmě přináší řadu výhod i pro tělo. více informací

Bolest nohou z velké části souvisí s velikostí boty: buď máte lyžařské boty moc malé (v tom případě jste závodník), nebo naopak moc velké. Druhá varianta je častější. Dalším důvodem je přetížení chodidla v tvrdé lyžařské botě, čemuž se dá předejít vhodně zvolenou sportovní ortopedicky tvarovanou vložkou, která nohu podepře více informací

reklama


z naší nabídky

Sněhový i-Servis SKIVO Sněhový i-Servis SKIVO
Praktické rady jak správně připravit lyže, běžky, SNB ... více informacívíce informací
lyžařské zprávičky   více zprávvíce informací

Kvůli silnému větru se dnes kvalifikace MS v letech skákat nebudevíce informací
25.1.2024 | Kvůli nepřízni počasí se dnes neuskuteční kvalifikace mistrovství světa v letech ...

Němec Strasser vyhrál noční slalom ve Schladminguvíce informací
24.1.2024 | Německý lyžař Linus Strasser vyhrál noční slalom Světového poháru ve Schladmingu ...

Bude Ledecká závodit? Zdravotní problémy se opět zhoršily, jela na vyšetření plicvíce informací
24.1.2024 | Užívá si, že po roční pauze opět může závodit, ale není to pro Ester Ledeckou po ...

kalendář akcí   více akcívíce informací

reklama



© 2000 - 2020 - Lyžování.cz | Kontakt & Ochrana osobních údajů |