lyzovani.cz | za sněhem na serveru www.lyzovani.cz

Obereggen a Carezza - ráj milovníků širokých sjezdovek

Vlastní vyhledávání
reklama

Obereggen a Carezza - ráj milovníků širokých sjezdovek

datum | 22.11.2021

Mezi dvěma mohutnými dolomitskými masivy Latemar a Rosengarten se rozprostírají dvě všestranně rodinná lyžařská střediska Obereggen a Carezza. Kromě přírodních divů mohou lyžaři obdivovat i lidskou rukou stvořené architektonické skvosty.

Horský masiv Dolomit patří mezi oblíbené destinace lyžařů z celého světa. Na milovníky lyžování zde čekají široké sjezdovky, třpytivý sníh, křišťálově čistý vzduch a panoramata, které nemají jinde obdoby.

V oblasti Eggental potěší náročné lyžaře středisko Obereggen, které nabízí 48 km sjezdovek včetně šesti černých, které jsou sdružené ve výzvě Latemar Sixpack.


Copyright: Obereggen AG/Paolo Codeluppi

Jedinečný je i skiareál Carezza pyšnící se nejdelší sjezdovkou v údolí Eggental. Areál Carezza je velmi vyhledávaný i rodinami s dětmi, protože více než polovina jeho sjezdovek je označena modrou barvou, takže si lyžování užijí i začátečníci či příležitostní lyžaři. Nezapomeňte vyzkoušet Výzvu krále Laurina a změřte si rychlost na Pra di Tori u vleku Le Pope.

Obě zmíněná střediska, Obereggen i Carezza, se nacházejí 20 minut jízdy od jihotyrolského hlavního města Bolzano/Bozen a jsou navíc součástí největšího lyžařského komplexu v Evropě s názvem Dolomiti Superski. Tento komplex v sobě spojuje celkem 12 lyžařských středisek a dohromady nabízí více než 1 200 km sjezdovek. Lyžaři se sem proto rádi vracejí, jelikož vždy mohou objevovat nové trasy, sjezdovky a užívat si krásných alpských výhledů. Na své si přijdou i milovníci nočního lyžování, které je k dispozici v úterý, čtvrtek a pátek od 19 do 22 hodin.

Areály Obereggen a Carezza dohromady nabízejí dohromady téměř 90 km dokonale upravených sjezdovek, návštěvníky nadchnou také díky úchvatným výhledům na dolomitské masivy Rosengarten a Latemar. K oddychu tu budou moci využít více než 30 znamenitých horských chat a tři michelinské restaurace.

Na svazích Latemaru můžete obdivovat architektonickou ikonu - designovou horskou chatu Oberholz. Novinkou Obereggenu je moderně pojatý bar Loox, situovaný přímo u nástupních stanic lanovek v Obereggenu. Prostorná budova předvede, jak současná architektura dokáže spojit luxusní eleganci s krajinou „luxusních“ Dolomit.


Moderní chata Oberholzhütte v Obereggenu je architektonickou libůstkou
Copyright: Obereggen AG/Paolo Codeluppi


Stavitelskou lahůdkou je také nově vybudovaná kabinková lanovka König Laurin v oblasti Carezza, jejíž podzemní horní stanice ve výšce 2 337 m, navržená renomovaným jihotyrolským architektem Wernerem Tschollem, bude „neviditelná“. Stanice se totiž nachází ve strmém svahu v blízkosti skalních stěn masivu Rosengarten a nesmí rušit tamní panorama.


Copyright: IDM Südtirol/Alex Filz


S moderní architekturou, nenarušující okolní prostředí, souvisí i další ohledy na životní prostředí. Carezza se od r. 2019 snaží o energeticky efektivní provoz a díky pečlivě zmapovanému terénu a měření sněhu pomocí GPS se podařilo ušetřit zhruba 25 % pohonných hmot. Carezza se připojila k alianci klimatické neutrality, jejímž cílem je dosáhnout do r. 2025 uhlíkové neutrality.

Hotely v Obereggenu jsou zase vyhřívané výhradně obnovitelnou energií.


Více na:

www.eggental.com




Copyright: Obereggen AG/Antie Braito

aktuální ověřený volný zájezd / pobyt
vybíráme z článků o lyžování

Běh na lyžích zimní zasněženou krajinou rakouského Štýrska je skutečnou idylou. Zatímco se vydáváte na běžkařskou trasu, vaše duše se zotavuje. Běžecké lyžování samozřejmě přináší řadu výhod i pro tělo. více informací

Bolest nohou z velké části souvisí s velikostí boty: buď máte lyžařské boty moc malé (v tom případě jste závodník), nebo naopak moc velké. Druhá varianta je častější. Dalším důvodem je přetížení chodidla v tvrdé lyžařské botě, čemuž se dá předejít vhodně zvolenou sportovní ortopedicky tvarovanou vložkou, která nohu podepře více informací

reklama


z naší nabídky

Sněhový i-Servis SKIVO Sněhový i-Servis SKIVO
Praktické rady jak správně připravit lyže, běžky, SNB ... více informacívíce informací
lyžařské zprávičky   více zprávvíce informací

Kvůli silnému větru se dnes kvalifikace MS v letech skákat nebudevíce informací
25.1.2024 | Kvůli nepřízni počasí se dnes neuskuteční kvalifikace mistrovství světa v letech ...

Němec Strasser vyhrál noční slalom ve Schladminguvíce informací
24.1.2024 | Německý lyžař Linus Strasser vyhrál noční slalom Světového poháru ve Schladmingu ...

Bude Ledecká závodit? Zdravotní problémy se opět zhoršily, jela na vyšetření plicvíce informací
24.1.2024 | Užívá si, že po roční pauze opět může závodit, ale není to pro Ester Ledeckou po ...

kalendář akcí   více akcívíce informací

reklama



© 2000 - 2020 - Lyžování.cz | Kontakt & Ochrana osobních údajů |