lyzovani.cz | za sněhem na serveru www.lyzovani.cz

Obereggen a Carezza - ráj milovníků širokých sjezdovek

Vlastní vyhledávání
reklama

Obereggen a Carezza - ráj milovníků širokých sjezdovek

datum | 22.11.2021

Mezi dvěma mohutnými dolomitskými masivy Latemar a Rosengarten se rozprostírají dvě všestranně rodinná lyžařská střediska Obereggen a Carezza. Kromě přírodních divů mohou lyžaři obdivovat i lidskou rukou stvořené architektonické skvosty.

Horský masiv Dolomit patří mezi oblíbené destinace lyžařů z celého světa. Na milovníky lyžování zde čekají široké sjezdovky, třpytivý sníh, křišťálově čistý vzduch a panoramata, které nemají jinde obdoby.

V oblasti Eggental potěší náročné lyžaře středisko Obereggen, které nabízí 48 km sjezdovek včetně šesti černých, které jsou sdružené ve výzvě Latemar Sixpack.


Copyright: Obereggen AG/Paolo Codeluppi

Jedinečný je i skiareál Carezza pyšnící se nejdelší sjezdovkou v údolí Eggental. Areál Carezza je velmi vyhledávaný i rodinami s dětmi, protože více než polovina jeho sjezdovek je označena modrou barvou, takže si lyžování užijí i začátečníci či příležitostní lyžaři. Nezapomeňte vyzkoušet Výzvu krále Laurina a změřte si rychlost na Pra di Tori u vleku Le Pope.

Obě zmíněná střediska, Obereggen i Carezza, se nacházejí 20 minut jízdy od jihotyrolského hlavního města Bolzano/Bozen a jsou navíc součástí největšího lyžařského komplexu v Evropě s názvem Dolomiti Superski. Tento komplex v sobě spojuje celkem 12 lyžařských středisek a dohromady nabízí více než 1 200 km sjezdovek. Lyžaři se sem proto rádi vracejí, jelikož vždy mohou objevovat nové trasy, sjezdovky a užívat si krásných alpských výhledů. Na své si přijdou i milovníci nočního lyžování, které je k dispozici v úterý, čtvrtek a pátek od 19 do 22 hodin.

Areály Obereggen a Carezza dohromady nabízejí dohromady téměř 90 km dokonale upravených sjezdovek, návštěvníky nadchnou také díky úchvatným výhledům na dolomitské masivy Rosengarten a Latemar. K oddychu tu budou moci využít více než 30 znamenitých horských chat a tři michelinské restaurace.

Na svazích Latemaru můžete obdivovat architektonickou ikonu - designovou horskou chatu Oberholz. Novinkou Obereggenu je moderně pojatý bar Loox, situovaný přímo u nástupních stanic lanovek v Obereggenu. Prostorná budova předvede, jak současná architektura dokáže spojit luxusní eleganci s krajinou „luxusních“ Dolomit.


Moderní chata Oberholzhütte v Obereggenu je architektonickou libůstkou
Copyright: Obereggen AG/Paolo Codeluppi


Stavitelskou lahůdkou je také nově vybudovaná kabinková lanovka König Laurin v oblasti Carezza, jejíž podzemní horní stanice ve výšce 2 337 m, navržená renomovaným jihotyrolským architektem Wernerem Tschollem, bude „neviditelná“. Stanice se totiž nachází ve strmém svahu v blízkosti skalních stěn masivu Rosengarten a nesmí rušit tamní panorama.


Copyright: IDM Südtirol/Alex Filz


S moderní architekturou, nenarušující okolní prostředí, souvisí i další ohledy na životní prostředí. Carezza se od r. 2019 snaží o energeticky efektivní provoz a díky pečlivě zmapovanému terénu a měření sněhu pomocí GPS se podařilo ušetřit zhruba 25 % pohonných hmot. Carezza se připojila k alianci klimatické neutrality, jejímž cílem je dosáhnout do r. 2025 uhlíkové neutrality.

Hotely v Obereggenu jsou zase vyhřívané výhradně obnovitelnou energií.


Více na:

www.eggental.com




Copyright: Obereggen AG/Antie Braito

aktuální ověřený volný zájezd / pobyt
vybíráme z článků o lyžování

Bolest nohou z velké části souvisí s velikostí boty: buď máte lyžařské boty moc malé (v tom případě jste závodník), nebo naopak moc velké. Druhá varianta je častější. Dalším důvodem je přetížení chodidla v tvrdé lyžařské botě, čemuž se dá předejít vhodně zvolenou sportovní ortopedicky tvarovanou vložkou, která nohu podepře více informací

Běh na lyžích zimní zasněženou krajinou rakouského Štýrska je skutečnou idylou. Zatímco se vydáváte na běžkařskou trasu, vaše duše se zotavuje. Běžecké lyžování samozřejmě přináší řadu výhod i pro tělo. více informací

reklama


z naší nabídky

Sněhový i-Servis SKIVO Sněhový i-Servis SKIVO
Praktické rady jak správně připravit lyže, běžky, SNB ... více informacívíce informací
lyžařské zprávičky   více zprávvíce informací

Kvůli silnému větru se dnes kvalifikace MS v letech skákat nebudevíce informací
25.1.2024 | Kvůli nepřízni počasí se dnes neuskuteční kvalifikace mistrovství světa v letech ...

Němec Strasser vyhrál noční slalom ve Schladminguvíce informací
24.1.2024 | Německý lyžař Linus Strasser vyhrál noční slalom Světového poháru ve Schladmingu ...

Bude Ledecká závodit? Zdravotní problémy se opět zhoršily, jela na vyšetření plicvíce informací
24.1.2024 | Užívá si, že po roční pauze opět může závodit, ale není to pro Ester Ledeckou po ...

kalendář akcí   více akcívíce informací

reklama



© 2000 - 2020 - Lyžování.cz | Kontakt & Ochrana osobních údajů |