lyzovani.cz | za sněhem na serveru www.lyzovani.cz

STERZING-RATSCHINGS - TROJNÁSOBNÉ LYŽAŘSKÉ PŘEKVAPENÍ

Vlastní vyhledávání
reklama

STERZING-RATSCHINGS - TROJNÁSOBNÉ LYŽAŘSKÉ PŘEKVAPENÍ

datum | 23.1.2022

Lyžování v okolí Sterzingu/Vipiteno se odehrává ve třech menších lyžařských areálech, které svou skromnější rozlohu víc než vynahrazují klidem, prostornými sjezdovkami oblíbené střední obtížnosti a moderními lanovkami. Všechny tři areály jsou pravými tajnými tipy, jejichž objevu nebudou litovat ani náročnější lyžaři.

Největším ze tří zdejších areálů je Ratschings-Jaufen, rozkládající se v postranním údolí na severních svazích, které však nejsou tak stinné, jak by se dalo čekat, nýbrž díky svému mírnému až středně strmému sklonu příjemně osluněné po většinu zimní sezóny. Kromě supermoderních lanovek Ratschings-Jaufen překvapí i nejpečlivější úpravou sjezdovek, jakou si lze představit, za což byl opakovaně oceněn v mezinárodních soutěžích.



 Copyright: TV Gossensass/Klaus Peterlin

Ladurns je sice malým areálem s pouhými dvěma lanovkami a 15 km sjezdovek, ale velice rozmanitými sjezdovkami od těch cvičných až po tréninkové tratě opravdových závodníků. Patrick Staudacher, mistr světa v super-G z r. 2007, se učil lyžovat právě v Ladrunsu a dnes je po něm nazvána jedna ze zdejších sjezdovek. Rosskopf je nejslunečněji situovaným areálem na jižních a východních svazích vysoko nad městem Sterzing a Brennerskou dálnicí. Rodiče malých dětí mohou předat své ratolesti instruktorům a z terasy horské chaty je při „aperitivu“ sledovat. Od předloňské sezóny se lze z hlavního areálu sklouznout na lyžích až do města bez nutnosti návratu lanovkou.

Oblast svádí lyžování kombinovat i s nelyžařskými zážitky – třeba s vychutnáváním místních delikates nebo sáňkováním na jedné z nejdelších drah v Jižním Tyrolsku. Hlavním městem oblasti je Sterzing se zachovalými středověkými kamennými domy, milými restauracemi a kavárnami a mnoha obchůdky. Z pěší zóny je to doslova pár kroků k nástupní stanici lanovky na Rosskopf. Údolí Ratschingstal, Jaufental a Ridnauntal naopak skýtají klid v nerušené horské přírodě, jsou tedy ideálním místem pobytu pro ty, kdo dávají přednost relaxaci před vymoženostmi města.

Více na www.sterzing-ratschings.com/cz/



 Copyright: Ratschings Tourismus/Manuel Kottersteger
aktuální ověřený volný zájezd / pobyt
vybíráme z článků o lyžování

Bolest nohou z velké části souvisí s velikostí boty: buď máte lyžařské boty moc malé (v tom případě jste závodník), nebo naopak moc velké. Druhá varianta je častější. Dalším důvodem je přetížení chodidla v tvrdé lyžařské botě, čemuž se dá předejít vhodně zvolenou sportovní ortopedicky tvarovanou vložkou, která nohu podepře více informací

Běh na lyžích zimní zasněženou krajinou rakouského Štýrska je skutečnou idylou. Zatímco se vydáváte na běžkařskou trasu, vaše duše se zotavuje. Běžecké lyžování samozřejmě přináší řadu výhod i pro tělo. více informací

reklama


z naší nabídky

Sněhový i-Servis SKIVO Sněhový i-Servis SKIVO
Praktické rady jak správně připravit lyže, běžky, SNB ... více informacívíce informací
lyžařské zprávičky   více zprávvíce informací

Kvůli silnému větru se dnes kvalifikace MS v letech skákat nebudevíce informací
25.1.2024 | Kvůli nepřízni počasí se dnes neuskuteční kvalifikace mistrovství světa v letech ...

Němec Strasser vyhrál noční slalom ve Schladminguvíce informací
24.1.2024 | Německý lyžař Linus Strasser vyhrál noční slalom Světového poháru ve Schladmingu ...

Bude Ledecká závodit? Zdravotní problémy se opět zhoršily, jela na vyšetření plicvíce informací
24.1.2024 | Užívá si, že po roční pauze opět může závodit, ale není to pro Ester Ledeckou po ...

kalendář akcí   více akcívíce informací

reklama



© 2000 - 2020 - Lyžování.cz | Kontakt & Ochrana osobních údajů |